Как празнуват Коледа в различните краища на света

Украсяват елха пред Рокфелер център в Ню Йорк от 1931 г.

Как празнуват Коледа в различните краища на света | StandartNews.com

Как празнуват съседите ни и какви са обичаите в най-отдалечените кътчета на света?
Такава информация ще споделя Министесрвото на външните работи в следващите дни на страницата си във фейсбук. Празничната поредица започва с с елхата пред Рокфелер център, която повече от осем десетилетия е символът на Ню Йорк за коледните празници. Ето какво пишат за нея от МВнР:

✨ Докато светлините, декорациите и звездите са се променили през годините, посещението на коледната елха остава типично изживяване за гостите и жителите на града, пишат колегите ни от Постоянното представителство в Ню Йорк.

🌲 Началото на традицията започва през декември 1931 г., когато работниците в Рокфелер център купуват със собствени средства 6 метра балсамова ела и я украсяват с гирлянди, изработени от техните семейства.

✨ Приблизителната възраст на тазгодишната елха е 85 години и тя пристигна в Ню Йорк от Мериленд на 13 ноември. Светлините на норвежкия смърч, който тежи 12 тона и е висок 24 метра, бяха запалени по традиция на 1 декември вечерта. Украсата е над 50 000 многоцветни светлини, а звездата на върха, покрита с над 3 милиона кристала, е проектирана през 2018 г. от архитекта Даниел Либескинд и тежи над 400 кг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай