Извънредно положение в Белград

В десетина общини и градове на нашата съседка е в сила извънредно положение заради ръст на заразените

Извънредно положение в Белград | StandartNews.com

Сръбските власти превърнаха многофункционалната зала "Армеец" в Белград във временна болница за пациенти с коронавирус. Мярката има превантивен характер с цел да не се допусне претоварване на здравната система. В десетина общини и градове на нашата съседка е в сила извънредно положение заради ръст на заразените, съобщи БНТ.

Преустройството на белградската зала "Арена" във временна специализирана болница е мотивирано от факта, че 80% от всички заразени в Сърбия са в столицата.

В комплекса сръбската армия разположи 500 легла, а по-рано градските служби извършиха дезинфекция.

Пациенти в добро общо състояние, които трябва да продължат лечението си, ще бъдат прехвърлени в зала "Арена". Така ще се освободят легла за нощта.

Голям брой пациенти от цялата страна с влошено състояние се транспортират в Белград. Говорим за около 100-200 пациенти за 24 часа, заяви министърът на здравеопазването Златибор Лончар.

В Белград е забранено събирането на повече от 100 души на закрито и 500 на открито. Намалява се работното време на барове и ресторанти, маските са задължителни в градския транспорт. Глобата е равностойността на 43 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай