Известни личности и техните известни кучета

Новият домашен любимец на британския министър-председател през тази седмица се нанесе на "Даунинг стрийт" 10

Известни личности и техните известни кучета | StandartNews.com

Борис Джонсън, Владимир Путин, кралица Елизабет Втора - всички те са известни с това, че обичат животните. Не по-малко известни са техните домашни любимци. За някои от най-прочутите обитатели в домовете на политиците разказва Deutsche Welle, цитирана от "Дарик радио". 

Борис Джонсън и Дилин

Новият домашен любимец на британския министър-председател през тази седмица се нанесе на "Даунинг стрийт" 10. Борис Джонсън осинови 4-месечен Джак Ръсел териер. Мъникът идва от кучешки приют в Уелс. Името му е Дилин, което на уелски език означава "следвам, вървя след някого".

 

Преглед на изображението в Twitter

Владимир Путин и Верний

Руският президент Владимир Путин е известен любител на животните и нерядко се снима редом с бели мечки или сибирски тигри. През 2017 година той получи за рождения си ден средноазиатската овчарка, на име Верний - подарък от президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. На руски името на кучето означава "верен, предан".

 

Вграден видеоклип



Путин, Меркел и лабрадорът Кони

На среща с германската канцлерка Ангела Меркел през 2007 г. Путин взе със себе си и черния лабрадор Кони. "Кучето не Ви притеснява, нали?", попитал той гостенката. "Кони е много кротко куче, то никому не е сторило нищо", уточнил той. Постъпката на Путин обаче бе сериозен гаф. Известно е, че Меркел се страхува от тези животни, понеже през 1995 година била ухапана от куче.

Барак Обама и Бо

Предишният президент на САЩ Барак Обама владее до съвършенство изкуството да привлича вниманието на медиите. Само неговият домашен любимец - кучето Бо - на няколко пъти е успявал да го затъмни.

Джордж Буш-младши и Барни

Териерът на бившия американски президент Джордж Уокър Буш беше толкова известен, че Белият дом се видя принуден да му посвети собствен сайт. Често американските медии показваха как Барни тича по моравата на Белия дом, а неговият стопанин - 43-ият президент на САЩ - се опитва с усилие да го догони.

Семейство Шрьодер и Холи

През 2003 година семейството на тогавашния германски канцлер Герхард Шрьодер се увеличи с още един член - кучето Холи. Бордър териерът дори беше наречен "First Dog" - по аналогия с "първа дама". През 2017 г. Холи почина от рак, за което неговата стопанка и бивша съпруга на Шрьодер - Дорис-Шрьодер-Кьопф - съобщи във Фейсбук.

Еманюел Макрон и Немо

Подобно на Борис Джонсън, френският президент Еманюел Макрон също си взе куче от приют - Немо е кръстоска между черен лабрадор и грифон. Кучето е кръстено на героя на Жул Верн от книгата "20 хиляди левги под водата" и капитан на подводницата "Наутилус".

Немо

БГНЕС

Кралицата и Сюзън

Кралица Елизабет Втора е сред най-известните личности в света. На почти същата известност се радват и нейните кучета корги. Кралицата има слабост към тази порода, откакто за 18-годишния си рожден ден ѝ подарили уeлското корги пембрук на име Сюзън. По-късно Елизабет започва да развъжда кучета от тази порода, но след време се отказва от идеята.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай