Израелка ще лежи в руски затвор 7,5 г. за 9,6 г хашиш

Обвинена е в контрабанда

Израелка ще лежи в руски затвор 7,5 г. за 9,6 г хашиш | StandartNews.com

Летяла транзитно през Москва

Руски съд осъди 25-годишната гражданка на Израел Наама Исахар за 7,5 години в затвора, защото в багажа ѝ при пристигането на летище "Шереметиево" бяха открити 9,6 грама хашиш.

Малшансът бил срещу Исахар, която летяла транзитно през Москва.

Тя била арестувана през април и от тогава се намира в следствения арест.

Жената беше призната за виновна по две обвинения – притежание и контрабанда на наркотици. Тя призна, че тръгвайки от Делхи към Тел Авив, наистина в багажа ѝ имало дрога.

По случая взел отношение и израелският премиер Бенямин Нетаняху. По време на среща с руския президент Владимир Путин в сочи той поставил въпроса, съобщи в. "Джерусалем пост". Според изданието руснаците предложили да разменят Исахар срещу жителя на Санкт Петербург Алексей Бурков, който е задържан в края на 2015 г. по подозрение за проникване в платежната система и присвояване на няколко милиона долара от кредитни карти на американски граждани. Те отказаха размяната, тъй като върховният съд на Израел вече постанови Бурков да бъде екстрадиран в САЩ.

Ако не беше обвинението за контрабанда, Исахар вероятно щеше само да бъде глобена. В края на юли на летището Пулково в багажа на американката Одри Лорбър намериха почти 20 грама марихуана. Подобно на Исахар, Лорбер призна факта, само че нея я обвиниха само за притежание на наркотици и беше осъдена да заплати глоба.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай