Иванка Тръмп обърна гръб на баща си

Тя и мъжа и се дистанцираха от бившия президент

Иванка Тръмп обърна гръб на баща си | StandartNews.com

Иванка Тръмп обърна гръб на баща си. С всеки изминал ден оплакванията на бившия президент Доналд Тръмп продължават без да намаляват. И изглежда, че тези оплаквания отблъскват двама от хората, които са били най-близо до него по време на управлението му в Белия дом: дъщеря му Иванка Тръмп и зет му - Джаред Кушнер, обяви CNN.

Според журналистите Кейт Бенет и Габи Ор от CNN, Иванка и Джаред са взели решението да се дистанцират от бившия президент, който все още не може да приеме, че е изгубил изборите през 2020 година и продължава всекидневно да твърди, че вотът е бил "откраднат".

"Те не искат да са около или в орбитата на това продължаващо оплакване, затова взеха добре премереното решение да се отдръпнат и да не прекарват толкова време с Доналд Тръмп", казва Кейт Бенет.

Фактът, че Иванка и Джаред се опитват да игнорират Доналд Тръмп обаче не е изненадващ. Според Крис Килиза от CNN, това е било най-предвидимото нещо, което е можело да се случи в това семейство.

Доналд Тръмп никога не се е опитвал да скрие какъв е - с цялата му егоцентричност. Той живее за себе си и прави най-доброто за себе си. Но  Иванка и Джаред, от друга страна, винаги са се опитвали да вземат най-доброто и от двата свята. Да, те са роднини на Доналд Тръмп и да, те искат всички предимства и достъп, който идва с това. В същото време те искат да запазят достъпа си до висшето общество. Джаред и Иванка все още искат да бъдат харесвани от интелигенцията. Те искат да имат достъп до важни места и да пътуват в кръговете на богатите.

Накратко: Джаред и Иванка искат всички предимства от това да бъдат в орбитата на Тръмп, без да имат недостатъци. Но това няма как да се случи.

"Джаванка" многократно е действала по този начин и в миналото.

Още в първите дни от администрацията на Тръмп, а дори и седмиците и месеците преди неговата клетва, Иванка и хората около нея настояваха, че тя ще има умерено влияние върху най-лошите инстинкти на баща си. Ето какво пише The New York Times за ролята на Иванка през май 2017 г .:

"В интервюта миналата седмица тя заяви, че възнамерява да действа като модерираща сила в администрацията, заменена от националистически настроения. Други служители добавиха, че тя ще се насочи към теми, включително климат, депортиране, образование и политика за бежанците.

"Дори когато госпожа Тръмп заяви, че се стреми да упражни по-голямо влияние, тя призна, че е начинаеща във Вашингтон. "Все още съм в ранните етапи на научаването как работи всичко", каза тя. "Но сега знам достатъчно, за да да бъде много по-активен глас в Белия дом."

Но и това не се случи. Към септември 2017 г.

Иванка вече се отдалечаваше от това обещание за умереност: "Някои хора създадоха нереалистични очаквания за това, което искат от мен", каза Първата дъщеря пред Financial Times в интервю, публикувано онлайн в четвъртък. "Че моето присъствие само по себе си ще има толкова голяма тежест върху баща ми, че той ще изостави основните си ценности и програмата, за която американският народ гласува, когато го избра. Това няма да се случи. Аз бих се провалила за тези критици."

Многократно по време на президентството на баща й, Иванка и Джаред намериха начини да се покрият, когато нещата тръгнат на юг. Грегъри Криг от CNN през 2018 г. илюстрира това:

"Изчезването на Кушнер, заедно с Иванка Тръмп и семейството им, в критични или неудобни моменти в началото на президентството на Тръмп също помогнаха да се замени идеалът на двойката с един вид шамар. Докато ранните усилия за отмяна на Obamacare се провалиха в Капиталия, те се появиха в планините на Аспен, Колорадо, на ски пътуване. Те бяха далеч, във Върмонт, когато Тръмп избухна след насилието в Шарлотсвил, Вирджиния. Списъкът продължава."

Джаред и Иванка, откровено, винаги са били типовете, които искат да си похапват от чуждата торта. В съответствие с този подход, дуото сега се опитва да създаде малко пространство между себе си и бившия президент, докато той продължава да слиза все по-надолу по заешката дупка на конспиративните теории за изборна измама през 2020 г.

Както Бенет и Ор съобщиха в сряда сутринта:

"Голяма част от причината за раздялата е постоянното връщане на Тръмп към миналото и неспособността му да продължи напред. Бившият президент също започна да поставя под въпрос ролята, която Кушнер - един от малкото хора, които успяха да останат близо до Тръмп през двете му президентски кампании и мандата в Белия дом - играе в президентското наследство."

Това също е предсказуемо. Докато Джаред и Иванка се стремят да защитят собствените си марки от опустошението, което имиджът на Тръмп може да нанесе, бившият президент търси хора, виновни за загубите му - и настоящото му положение в страната.

Нищо от това не трябва да ни изненадва - нито Иванка, Джаред, нито бившият президент. Те са това, което винаги винаги са били. И не, гледката не е хубава.

Докато Джаред и Иванка се стремят да защитят собствените си марки от опустошението, което имиджът на Тръмп може да нанесе, бившият президент търси хора, виновни за загубите му - и настоящото му положение в страната.

Нищо от това не трябва да ни изненадва - нито Иванка, Джаред, нито бившият президент. Те са това, което винаги винаги са били. И не, гледката не е хубава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай