Италия пламна! Четвъртата вълна е факт!

Това е извод на експерти от независимата здравна фондация Джимбе

Италия пламна! Четвъртата вълна е факт! | StandartNews.com

Италия е навлязла в четвърта вълна на коронавирусната зараза, предаде АНСА. Това е извод на експерти от независимата здравна фондация Джимбе. В ежеседмичния доклад на фондацията, която наблюдава развоя на коронавирусната зараза в страната, се казва, че в периода 21-27 юли починалите от COVID-19 в Италия са се увеличили с 46 процента след 15-седмичен спад. Така жертвите на вируса са станали 111 спрямо 76 в предходния период. Броят на новозаразените пък е нараснал със 64,8 процента през проучвания период и е достигнал 31 963 спрямо 19 390 през предходния период.

В доклада се казва, че има 42,9 процента увеличение в броя на хората в самоизолация заради заразяване с вируса, 34,9 процента в броя на приетите в болница пациенти с коронавирус, а също и 14,5 процента увеличение на пациентите с ковид в интензивни отделения.

Междувременно бе съобщено, че две новородени бебета са на лечение в болница Червело в Палермо, Сицилия, след като са дали положителен резултат на тестове за коронавируса. Едно от бебетата е интубирано в интензивното отделение на болницата. Други две бебета са под наблюдение в същата клиника, след като са били родени от майка с коронавирус. Засега и двете са дали отрицателен резултат на тестовете. Днес в клиниката ще бъде направено цезарово сечение на две заразени с коронавируса бременни жени.

Палермо все още е в шок след новината за починало от усложнения от ковид 11-годишно момиче. То е имало и рядък метаболитен синдром, но е било заразено от сестра си след нейно пътуване до Испания. Цялото семейство не е било ваксинирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай