Индийският мутант превзема Германия

Всяко второ ново заразяване с коронавирус в страната е с варианта Делта

Индийският мутант превзема Германия | StandartNews.com

Всяко второ ново заразяване с коронавирус в Германия вероятно е с варианта Делта, заяви Институтът за заразни болести "Роберт Кох", предаде ДПА.

Най-малко 35 процента от случаите на заразяване са с варианта Делта, но данните са отпреди няколко дни и е възможно действителният процент да е 50, каза ръководителят на института Лотар Вилер на среща с министрите на здравеопазването на германските провинции.

През втората седмица на юни заразените с варианта Делта на коронавируса са били само 15 процента от общия брой на заразените.

Вариантът Делта е по-заразен от варианта Алфа, който досега беше основният вариант на коронавируса в Германия. Той се разпространява особено много сред хора, които все още не са ваксинирани, сред хора на възраст под 60 години и по време частни събирания.

Вилер прогнозира, че разпространението на варианта Делта ще доведе до увеличаване на общия брой на заразените с коронавирус.

Германските федерални и регионални лидери преразглеждат действащите правила за хората, пристигащи в Германия, в светлината на опасенията от разпространяване на варианта Делта.

Няколко регионални премиери настояват за по-строги правила за пристигащите, за да се избегне влошаване на ситуацията с вируса, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай