И Макрон се качи на джипка

Френският премиер се превърна в най-голямата атракция на Тур дьо Франс

И Макрон се качи на джипка | StandartNews.com

Френският премиер Еманюел Макрон се превърна в най-голямата атракция на поредното състезание от колоездачната обиколка Тур дьо Франс, след като днес се качи заедно с охраната си на високопроходима Шкода по трасето, където караха колоездачите. За разлика от Борисов, той седна на задната седалка, но пред цялото време следеше родните си състезатели, а след края на етапа  отдели близо 15 минути, за да се ръкува и целуне с десетки французи. След това бе гост и на официалната церемония. И имаше защо да е в прекрасно настроение.

Колоездачната обиколка на Франция започна на 6 юли в Брюксел и завършва другата неделя в Париж. Днес бе 14-тия етап, който е един от най-трудните за изкачване из Пиренеите. Започна  от легендарния град Тарб, който се намира почти по испанската граница и е известен с победата на граф  Уелингтън над французите през 1814 година.

Само че Франция триумфира на най-престижната шосейна обиколка и то двойно, като  миналогодишният носител на титлата - англичанинът Герайнт Томас едва успя да финишира на предните места, а победата на легендарната височина  Туркале - на 2215 метра, грабна лидерът на FDJ Тибо  Пино, а шест секунди след него на финала пристигна сънародникът Жулиан Алафилип, който запазва жълтата фланелка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай