И канадците не искат Русия в Г-7

Канадският премиер Джъстин Трюдо го заяви в понеделник

И канадците не искат Русия в Г-7 | StandartNews.com

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви в понеделник, че Русия не трябва да се присъединява отново към срещата на върха на Г-7, предаде The Washington Times.

"Русия беше изключена от Г-7, след като преди няколко години нахлу в Крим," каза Трюдо по време на пресконференция. Продължаващото неуважение на Москва към международните правила и норми е причина все така да остане извън Г-7. 

Британското правителство не би подкрепило влизането на Русия като член на Г-7, но от страната домакин на всяка среща на върха зависи да реши, кои лидери да покани като гости, заяви говорител на премиера Борис Джонсън. 

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разкри в събота, че е решил да отложи срещата на върха на групата на седемте (Г-7), насрочена за юни, тъй като той твърди, че в списъка на участниците трябва да бъдат добавени още държави.

"Това е много остаряла група държави", каза той пред репортерите на борда на Ер Форс-1, като добави, че Австралия, Русия, Южна Корея и Индия трябва да бъдат поканени да се присъединят към срещата, която сега ще се проведе през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай