И Австралия приземи фаталния Боинг

Притесненията са, че супермодерната машина има конструктивен дефект

И Австралия приземи фаталния Боинг | StandartNews.com

Притесненията са, че супермодерната машина има конструктивен дефект

Австралия стана поредната страна, която забрани полети с фаталния модел на Боинг - 737 Макс 8. Причината е адската катастрофа с такъв  лайнер на Етиопските авиолинии в неделя при която загинаха всички 157 души на борда.
Сред тях бе и световноизвестният археолог и професор по палеонтология Себастиян Туза.

ВИЖ ОЩЕ: Първи версии за падналия самолет

Австралия е осмата държава, която забранява полети с фаталния Боинг. Досега този тип самолети бяха приземени от Етиопия, Китай, Каймановите острови, Монголия и Република Южна Африка, Сингапур и Аржентина. Федералната служба по авиацията на САЩ обяви, че ще се намеси "веднага" ако има притеснения за сигурността на полетите с този самолет.

ВИЖ ОЩЕ: Последният полет на Катя и Саша разплака света

"Това е временна забрана докато чакаме за повече информация, за да преразгледаме рисковете за безопасността ако Боинг 737 Мах 8 продължи да лети от и към Австралия", заяви Шейн Кармоди, изпълнителен директор на Австралийската службата за безопасността на цивилната авиация. От службата казват още, че много съжаляват за неудобството за някои от пътниците, но вярват, че най-важно е безопасността винаги да е на първо място.
Фиджи Еърлайнс ще е единствената авиокомпания, която ще бъде засегната от забраната.

ВИЖ ОЩЕ: Няма Боинг 737 Макс 8 в български авиолинии

В Русия, Турция, САЩ, Италия, Норвегия, Исландия и други държави, различни авиопревозвачи казаха, че държат връзка с производителя на самолета Боинг, но засега машините 737 MAX 8, е които те оперират, ще продължат да летят. Притесненията са, че модерният самолет може да има конструктивен дефект.

ВИЖ ОЩЕ: Американци отидоха да си видят останките на боинга

След като през есента такъв модел падна малко след излитане в Индонезия, същото се случи в неделя в Етипоия. При двата тежки инцидента загинаха общо 346 души.

ВИЖ ОЩЕ: Намериха черната кутия на Боинга

В момента около 370 самолета от този популярен модел са в употреба от 47 компании в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай