"Гугъл" издирва снимка на Чърчил

Търсачката проверява как фотото е изчезнало от масива й

"Гугъл" издирва снимка на Чърчил | StandartNews.com

Мистериозно изчезване на снимка на бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил разследва технологичната компания „Гугъл“. Необичайният казус набра скорост около анти-расистките протести на Острова и по цял свят.

През уикенда потребители на най-големия портал за търсене сигнализираха в социалните мрежи, че снимка на Чърчил е изчезнала от списъка на „Гугъл“ с бивши премиери на Обединеното кралство. Други  се възмутиха, че снимки на Бенито Мусолини и Адолф Хитлер все още са налични в търсачката, но тази на Чърчил е изчезнала.

От „Гугъл“ коментираха, че не знаят каква е причината за липсващата снимка, но бързо поправили грешката, съобщи бТВ. „Знаем, че снимка на сър Уинстън Чърчил липсва от търсачката ни. Извиняваме се на нашите потребители, това не е умишлено решение и работим по отстраняването на проблема“, написаха от компанията в „Туитър“.

Оказва се, че проблемът не е бил само с Чърчил. Липсвали снимките на няколко бивши първи министри, сред които Харолд Уилсън и Стенли Болдуин. През последните дни на територията на Острова се разрази дебат около наследството на Уинстън Чърчил. Преди дни паметник наЧърчил в Лондон беше надраскан от вандали с надписи, че Чърчил е бил расист. Още тогава премиерът на Великобритания Борис Джонсън коментира, че вандалските прояви са начин да „лъжем за историята си“ и анти-расистките протести били завзети от екстремисти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай