Гърция върви към още по-строго затягане

Относно ресторанти и заведения, засега вдигането на карантината е малко вероятно

Гърция върви към още по-строго затягане | StandartNews.com

Консулството на България в Атина ограничи работа поради заболели дипломати от коронавирус. През следващите две седмици ще се обслужват само спешни случаи.

В същото време стана ясно, че в края на седмицата се очаква Гърция да вземе решения относно изхода от карантината, след което премиерът ще направи изявление. Експертите очакват данните, които ще получат в петък, за да предложат решения, съобщава "Труд".

Въпреки четвъртата седмица на карантина, разпространението на вируса продължава да е на високи нива. Вчера са регистрирани 2199 нови заболели и 111 смъртни случая. 596 пациенти са интубирани в интензивни отделения. Важен критерий, както всички подчертават за премахването на карантината, е натискът върху здравната система.

"Ключовата" дата засега остава 7 декември, но всичко показва, че карантината няма да бъде отменено тогава, а ще получи леко удължаване, може би до 14-то число на месеца.

Още от самото начало правителството и експертите заявиха, че отварянето на училища е приоритет. С течение на времето обаче възможността за връщане в класните стаи през декември се отдалечава. Ако учениците не се върнат в класните стаи на 14 декември, тогава връщането им се отлага за след ваканциите.

Относно ресторанти и заведения, засега вдигането на карантината е малко вероятно.

В този контекст говорителят на правителството Стелиос Пецас ги определи като „трудно уравнение“ и поясни, че дори когато се отворят, няма да има нощни забавления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай