Гърция с нов негативен рекорд

7000 новозаразени с коронавирус

Гърция с нов негативен рекорд | StandartNews.com

За изминалото денонощие Гърция регистрира 7 335 нови случая на COVID-19, с което отбеляза нов негативен рекорд на дневно ниво от началото на пандемията.

Увеличен е и броят на смъртните случаи, като за последните 24 часа те вече са 65, а 477 пациенти са включени към апарати за изкуствена вентилация в болниците. От тях 402-са изцяло или ненапълно неваксинирани.

Новите случаи са от 114 388 направени теста, което е нисък брой за Гърция, предвид факта, че в други дни направените тестове са били около 400 000.

От началото на пандемията в Гърция са потвърдени общо 792 239 случаи на COVID-19.

Малко по-рано бе съобщено, че след като станаха известни новите мерки на правителството спрямо неваксинираните, които влязоха в сила в събота, се увеличи броят на желаещите да се ваксинират, сподели говорителят на правителството Янис Иконому..

Той каза, че по отношение на епидемичната обстановка, „както и при повечето европейски държави, така и в Гърция, ситуацията продължава да се влошава“, а здравната система е изложена на силен натиск, но правителството не възнамерява да въвежда пълна карантина.

„И на европейско, и на национално ниво нарастването на случаите е обратно пропорционално на имунизационния обхват във всеки регион. У нас по-голям ръст на положителните случаи и хоспитализации се наблюдава в районите в Северна Гърция, които броят на ваксинираните е най-малък. В същото време от данните, предоставяни ежедневно от болниците, става ясно, че девет от десет наши съграждани, хоспитализирани в интензивните отделения, са неваксинирани“, обясни говорителят на гръцкото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай