,Готвят голяма блокада на Острова

Причината е противодействие на епидемията от новия коронавирус

,Готвят голяма блокада на Острова | StandartNews.com

Британското правителство предупреди, че може да наложи отново блокада на национално ниво в цяла Англия за противодействие на епидемията от новия коронавирус, отбелязвайки, че процентите на хоспитализация се удвояват на всеки осем дни, предава "Франс прес".

"Искаме да избегнем национална блокада, но сме готови да го направим, ако се наложи", изтъкна британският здравен министър Мат Ханкок.

"Готови сме да направим необходимото както за защита на живота, така и за защита на поминъка", увери той, като предупреди за още местни мерки, които ще се предприемат, след като от днес бяха наложени ограничения върху обширни територии в Североизточна Англия.

Великобритания е най-силно засегнатата страна в Европа от пандемията, като правителството регистрира близо 42 000 починали от COVID-19. Броят на новозаразените достига нива, които не са виждани от април.

Ханкок каза, че "също така видяхме за съжаление, че броят на хората, хоспитализирани с коронавирус, се удвоява приблизително на всеки осем дни, така че трябва да предприемем действия".

По-строги мерки за социални контакти, засягащи повече от 2 млн. души, влязоха в сила в Нортъмбърланд, Северен и Южен Тайнсайд, Нюкасъл на Тайн, Гейтсхед и окръг Дърам.

Правителството се сблъска с остра критика тази седмица заради неуспеха да постигне системата за тестване и проследяване по световни стандарти, за която обеща, че ще бъде въведена през летните месеци.

Ханкок защити своята програма за тестване и заяви, че правителството "прави всичко, което можем, за кавалерията, която е на хоризонта за ваксината и масовите тестове".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай