Готвено ли е покушение срещу Путин в Сърбия

Арестуваха 21-годишен младеж за връзки с Ислямска държава

Готвено ли е покушение срещу Путин в Сърбия | StandartNews.com

21-годишен мъж е арестуван в село в Сърбия с преобладаващо мюсюлманско население, по подозрение, че е подготвял покушение срещу руския президент Владимир Путин, който утре пристига в Белград, съобщи сръбското издание "Правда". Там се твърди още, че мюсюлманинът искал да отмъсти за загинали бойци на Ислямска държава в Сирия.

Алибашич привлякъл вниманието на полицията с огромна раница, която се оказала пълна с пушка с оптика и ножове. В дома на младия мъж пък бил открит арсенал оръжия и оборудване за направа на бомба, в това число химикали и компоненти за детонатор. В стаята му се веело знаме на "Ислямска държава", а пода бил пълен с агитационни материали и литература на организацията.

Тази версия, разпространена от сръбски медии, обаче не се потвърждава от смятания за близък до Владимир Путин вестник "Комерсант". В руското издание се дава подробна информация за задържания младеж и двамата му предполагаеми съучастници, но се твърди, че няма никакво официално потвърждение от сръбските власти за връзка между арестите и предстоящото посещение на Путин.

Визитата бе договорена по време на посещението на сръбския президент Вучич през октомври в Москва. Очаква се по време на посещението да бъдат подписани 20 споразумения и да се сложи началото на проект за създаване на ядрен център в Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай