Германският външен министър отново без самолет

Хайко Маас не за първи път има проблеми с излитането

Германският външен министър отново без самолет | StandartNews.com

Машината пак с технически проблем

Германският министър на външните работи Хайко Маас беше принуден днес да смени самолета за обиколката си в Северна Америка. Това стана, след като първоначално предвидената за полета машина на германските военновъздушни сили не можа да излети поради технически проблем, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Министерството на външните работи в Берлин съобщи, че се е наложило Маас да замине на четиридневната си обиколка с по-малък "Ербъс А319", но не уточни какъв е бил проблемът с по-големия самолет.

Не за пръв път по време на задгранични визити на Маас има проблеми със самолетите, отбелязва ДПА.

През февруари Маас трябваше да направи принудителен престой в малийската столица Бамако и да чака 20 часа, докато пристигне резервен самолет.

През май германският външен министър пристигна със 70 закъснение на първото си посещение в България заради неизправност на самолета.

Месец по-късно самолетът му имаше проблем с една от гумите си при кацане в Ню Йорк и той пропусна началото на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Маас замина за Ню Йорк, където утре ще участва в заседание на Съвета за сигурност на ООН за предпазването на цивилните при въоръжени конфликти. След това ще отпътува за Канада, за да продължи заедно с канадския министър на външните работи Кристия Фрийланд работата по проекта си "Съюз за мултилатерализъм".

Последната спирка от обиколката му е Понд Инлет в арктическата част на Канада, където ще обсъжда въздействието на климатичните промени с 1300-тата инуити, живеещи в селището.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай