Фейсбук сваля фото с червеното знаме над Райхстага

Руските потребители на Фейсбук обърнаха внимание на факта, че нямат достъп до снимката

Фейсбук сваля фото с червеното знаме над Райхстага | StandartNews.com

Поради грешка в автоматизиран инструмент, Фейсбук изтри множество пъти снимката, на която съветски войник поставя знамето на Победата над Райхстага. Това съобщи официален представител на компанията, цитиран от ТАСС.

„Това съдържание беше изтрито по погрешка от нашите автоматизирани инструменти за откриване на нарушения и сега се възстановява. Извиняваме се на потребителите за евентуално причинено неудобство в това отношение“, заявиха от компанията.

Заради пандемията Фейсбук в момента не разполага с достатъчно дежурни служители, които да проверяват съдържанието и това се извършва най-вече по автоматизиран начин.

"Искаме нашата платформа да остане безопасно място, за да поддържаме хората свързани помежду си в тази ситуация, така че в момента разчитаме повече на нашите автоматизирани системи за откриване и премахване на съдържание, което явно нарушава стандартите на общността. Колкото по-малко хора могат да преглеждат публикации, изображения и коментари, които потенциално нарушават нашите стандарти, толкова по-голяма е вероятността някои грешки да бъдат допуснати“, заяви говорителят на компанията и добави, че Фейсбук се опитва да разреши подобни случаи колкото е възможно по-бързо.

По-рано руските потребители на Фейсбук обърнаха внимание на факта, че инструментите за сигурност на социалната мрежа блокират достъпа до публикации, съдържащи снимката на кореспондента на ТАСС Евгений Халдей „Знамето на Победата над Райхстага“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай