Ето го стрелецът от Плимут, който уби петима невинни

Твърди се, че Джейк Дейвидсън е застрелял членове на собственото си семейство, преди да излезе на улицата

Ето го стрелецът от Плимут, който уби петима невинни | StandartNews.com

Нападателят, който уби петима души в Плимут, преди да се самоубие, беше разпознат от местните жители като Джейк Дейвисън (в центъра). Няколко свидетели съобщават, че 23 -годишният оператор на кран Дейвисън е извършил нападението, като застреля и 5-годишно момиченце. Твърди се, че е застрелял членове на собственото си семейство, преди да излезе на улицата и да открие огън по непознати, пише Дейли мейл.

Сред жертвите са  две жени и двама мъже, като по-голямата част от тях не се познават. Двама от застреляните са разхождали кучетата си. Свидетели са описали как изглежда нападателят - облечен в черно и сиво, той започнал да рита вратата на къща и да стреля. Инцидентът е станал малко след 18 часа в четвъртък.

Стрелецът носел оръжие с дълга цев и бил видян да бяга в задната част на имота и в парк, където се твърди, че се е сблъскал с двама души, разхождащи кучета, по които открил огън. Районът на военноморския пристанищен град, където са извършени убийствата, е затворен.

Местните общинари призоваха жителите да „останат спокойни“ и да не излизат от къщи, като добавиха, че това е „мрачен ден за нашия град и нашата общност“. Инцидентът е първият във Великобритания от 11 години. Министърът на вътрешните работи Прити Пател следи случая. Източници от сигурността заявиха, че не се третира като терористичен инцидент.

Една въздушна линейка каца близо до мястото, където стрелецът е извършил убийствено нападение в Плимут снощи, убивайки най -малко пет души на случаен принцип

Поставя се кордон, когато полицай пристига на мястото, където въоръжен мъж е открил огън и е убил най -малко пет души

Отделът за реагиране на опасни зони (HART), Националната полицейска въздушна служба и около три линейки се придвижват до мястото в Северния проспект, Плимут, след като стрелецът откри огън в Biddick Drive малко след 18:00

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай