Ето го наследникът на Зоран Заев

Димитър Ковачевски най-вероятно ще оглави и Социалдемократически съюз и Министерския съвет

Ето го наследникът на Зоран Заев | StandartNews.com

Над 40 000 членове на управляващия в Северна Македония Социалдемократически съюз имаха право да избират днес председател, който ще наследи Зоран Заев начело на СДСМ.

Не всички гласове са преброени, но според местни медии Димитър Ковачевски - който е настоящият финансов министър на Република Северна Македония - има убедителна преднина пред другите двама кандидати - Фросина Ременски и Йован Деспотовски, съобщи БНР.

Ковачевски е спряган за наследник на Заев и като премиер. Той е доктор по икономика и доцент в Американския колеж, който в кариерата си е заемал директорски позиции в Телеком и One Vip Македония.Той е завършил Стопанския факултет на Скопския университет „Кирил и Методий“ заедно със настоящия премиер Зоран Заев. Що се отнася до партийния му опит в СДСМ, той беше част от партийното ръководство по времето, когато партиен лидер беше Бранко Цървенковски.

Междувременно Християн Мицкоски бе преизбран за председател на главната опозиционна партия в Република Северна Македония - ВМРО-ДПМНЕ.

Кандидатурата му подкрепиха 489 от общо 493-ма делегати на партийния конгрес, свикан в Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай