Елизабет II си отдъхна: Оперираха успешно Филип

Херцогът на Единбург остава в болницата за лечение, почивка и възстановяване

Елизабет II си отдъхна: Оперираха успешно Филип | StandartNews.com

Принц Филип се възстановява след успешна сърдечна процедура, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на Бъкингамския дворец. Херцогът на Единбург бил подложен на интервенцията в лондонската болница "Сейнт Бартоломю" и ще остане там за лечение, почивка и възстановяване.

ВИЖ ОЩЕ: Обвиниха Меган Маркъл в тормоз

Принц Филип, който е на 99 години, постъпи в лондонската частна болница "Крал Едуард Седми" на 16 февруари и бе лекуван за инфекция, за която бе съобщено, че не свързана с Ковид-19. В понеделник той бе преместен в специализираната кардиологична болница "Сейнт Бартоломю".

Кралица Елизабет II и принц Филип бяха ваксинирани срещу Ковид-19 през януари. Херцогът на Единбург има сърдечни проблеми от години. През 2011-а той бе закаран по спешност с хеликоптер в болница заради болки в гърдите и бе лекуван за блокирана коронарна артерия.

ВИЖ ОЩЕ: Хейтъри за Меган: Изглежда евтина

От пролетта на миналата година заради пандемията кралицата и съпругът й са в двореца Уиндзор извън Лондон. Принц Филип се оттегли от публични ангажименти през 2017-а. Дворецът подготвя тържества по повод стотния рожден ден на херцога на Единбург на 10 юни тази година, ако ограниченията заради пандемията ги позволяват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай