Електронна война: Показаха пистолет срещу дронове

Партидата LPD-801 е закупена от Обединените арабски емирства

Електронна война: Показаха пистолет срещу дронове | StandartNews.com

Електронният пистолет LPD-801 беше представен в Русия. Устройство за заглушаване на каналите за управление на безпилотни летателни апарати беше демонстрирано на Международното изложение на оръжия и ловни продукти ORELEXPO-2021. Това съобщава ТАСС .

Пушката LPD-801 е разработена от специалистите на лаборатория PPSh. Устройството тежи 3,5 килограма, което е сравнимо с автомат Калашников. Пистолетът за електронна война прилича на традиционните оръжия. Антената на устройството е направена под формата на цев, а сменяема батерия се намира на мястото на магазина.

Характеристиките на LPD-801 дават възможност за противодействие на дронове на разстояние до 1,5 километра. Устройството е предназначено да блокира каналите за управление и навигация на безпилотни летателни апарати. Според производителя партидата LPD-801 е закупена от Обединените арабски емирства.

По -рано в Турция беше представен дронът -камикадзе Fedai. Устройството ще се превърне в елемент от отбранителната система срещу атаки от безпилотни летателни апарати (БЛА). Дронът може да удари вражески дронове в радиус от 40 метра.

През март стана известно, че се  разработва ракета-миноловка за БЛА в Русия,  съобщава РИА Новости, позовавайки се на патентни документи на учени от Руския федерален ядрен център - Всеруски научноизследователски институт по техническа физика на името на академик Е.И. Забабахин “(RFNC-VNIITF) на държавната корпорация„ Росатом “ .

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай