Ел Салвадор ще копае биткойни с енергия от вулкан

"Вулканод" вече е произвел 0,00599179 биткойна или около 269 долара

Ел Салвадор ще копае биткойни с енергия от вулкан | StandartNews.com

Ел Салвадор официално започна да добива биткойни, използвайки енергия от действащ вулкан. Така нареченият "вулканод" вече е произвел 0,00599179 биткойна или около 269 долара, според настоящата му пазарна стойност.

Новината съобщи президентът на страната Наиб Букеле. "Все още тестваме и инсталираме системата, но това е официално първият добив на биткойни чрез вулканод", написа той в Twitter.

First steps...

Държавният глава сподели и видеозапис, който показва операцията в действие. Става дума за предприятие, построено в средата на тучна гориста местност, което си взаимодейства с вулкана, наречен Санта Ана.

Използването на зелена геотермална енергия звучи като наистина добра идея, като се има предвид, че процесът е изключително енергоемък. Отдавна е известно, че добивът на криптовалутата допринася за замърсяването на околната среда, поради което Илон Мъск се отказа от идеята неговата компания Tesla да приема плащания с биткойн.

Припомняме, че през юни малката централноамериканска държава стана първата в света, която официално прие цифровата валута като законно платежно средство. Това доведе до протести сред гражданите, но въпреки това решението на властите остава в сила и към днешна дата, пише dir.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай