Екзекуции в Афганистан, цивилни бягат

След превземането на един от отдалечените квартали на Газни

Екзекуции в Афганистан, цивилни бягат | StandartNews.com

Талибаните екзекутираха 15 представители на правителствената съпротива, след превземането на един от отдалечените квартали на Газни, съобщава ТАСС. Екзекутираните представители на правителствените сили са се предали на талибаните преди това.

Хиляди цивилни бягат към относително безопасния на Кабул, столицата на Афганистан. Има съобщения за американски въздушни удари по позиции на талибаните в близка до Кабул провинция, съобщава БиБиСи.

Последната оценка на американското разузнаване предполага, че те биха могли да се опитат да настъпят в града в рамките на 30 дни.

Вчера талибаните превзеха Пул-е-Алам, столицата на провинция Логар, на 80 км от Кабул. Още по-близо - жестоки сблъсъци избухнаха в Майдан Шар, столица на провинцията, само на 40 км от Кабул.

Талибанските фронтови командири и бойци коментират пред БиБиСи, че са решени да наложат отново своята версия на шариатския закон, който ще включва камъни за прелюбодеяние, рязане на крайници за кражба и забрана на момичетата да ходят на училище след 12-годишна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай