Екшън: Руски моряци спасиха кораб от пирати

Екипажът е получил сигнал за бедствие от контейнеровоз "Лусия", плаващ под флага на Панама от Того за Камерун

Екшън: Руски моряци спасиха кораб от пирати | StandartNews.com

Моряци от Северния флот на Русия спасиха контейнеровоз, плаващ под флага на Панама, от пирати в Гвинейския залив, съобщи отделът за информация и масови комуникации на руското министерство на отбраната, предаде БГНЕС.

"На 25 октомври екипажът на големия противолодъчен кораб (военен кораб, предназначен за борба с подводници, способен едновременно да се води битка и срещу въздушни цели - бел. ред.) "Вицеадмирал Кулаков" попречи на пирати да завземат граждански кораб в Гвинейския залив в Атлантическия океан", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че екипажът е получил сигнал за бедствие от контейнеровоз "Лусия", плаващ под флага на Панама от Того за Камерун около 13:00 часа. "Съобщава се за опит за отвличане на кораба от неизвестни въоръжени мъже. Екипажът на контейнеровоза, след е подал сигнал за бедствие, в съответствие с инструкциите, се е укрил в машинното отделение", обясниха още от ведомството. Хеликоптер Ка-27ПС с подразделение на морската пехота е излетял и веднага се е насочил към района на инцидента. Според Министерството на отбраната пиратите са напуснали кораба, когато хеликоптерът се е появил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай