Джонсън: Не може да има нормални отношения с Русия

Лондон обвинява Моска в дестабилизиращи действия

Джонсън: Не може да има нормални отношения с Русия | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън заяви на руския президент Владимир Путин, че няма да има нормализиране на отношенията между двете държави, докато Руската федерация заплашва сигурността на Обединеното кралство и неговите съюзници. Това се посочва в съобщението на кабинета на ръководителя на британското правителство, разпространено в неделя след среща в кулоарите на конференцията за Либия в Берлин.

"Премиерът каза, че няма да има нормализиране на нашите двустранни отношения, докато Русия не прекрати дестабилизиращите действия, които заплашват Великобритания и нашите съюзници и подкопават сигурността на нашите граждани и колективната сигурност", се казва в изявлението. Джонсън каза още, че "не е имало промяна в позицията на Обединеното кралство по отношение на Солсбъри".

Лондон смята, че Москва стои зад опита за отравяне на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, осъден в Русия за шпиониране за Великобритания, и дъщеря му Юлия. Русия отхвърля тези твърдения, както и обвиненията за нейната уж дестабилизираща дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай