Джонсън: Може да сваляме от самолета!

Става дума за "онези страни от червения списък"

Джонсън: Може да сваляме от самолета! | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън заяви в сряда, че министърът на вътрешните работи Прити Пател ще представи новите, по-строги правила на правителството за контрол на границата за "онези страни от червения списък, където сме особено загрижени за новите варианти на COVID-19".

"Имаме един от най-строгите режими в света. Молим хората да се тестват 72 часа преди да летят. Те трябва да изготвят формуляр за локация. В противен случай те могат да бъдат свалени от самолет. Вече трябва да се поставят под карантина за 10 дни", коментира Джонсън пред Камарата на общините.

По-рано през деня министърът на здравеопазването и социалните грижи Джонатан Ашуърт призова за по-строг граничен контрол, за да се ограничи по-нататъшното разпространение на коронавируса.

БиБиСи съобщава, че блокадата в Англия трябва да приключи на 31 март. Преди това Джонсън заяви, че тази дата трябва да позволи "контролирано" облекчаване на ограниченията на местни нива.

При сегашното заключване хората в Англия трябва да си стоят вкъщи и да излизат само по ограничени причини, като пазаруване на храни и упражнения. Подобни мерки се прилагат в голяма част от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай