Джо Байдън: Съединените щати се върнаха

Президентът на Съединените щати кацна във Великобритания

Джо Байдън: Съединените щати се върнаха | StandartNews.com

Джо Байдън пристигна във Великобритания за срещата на Г-7. Това е първото му пътуване в чужбина от началото на мандата му. По-късно днес президентът на Съединените щати ще разговаря с британския премиер Борис Джонсън. При пристигането си снощи Байдън произнесе реч пред американски войници, в която засегна отношенията с Русия.

ВИЖ ОЩЕ: Ето къде ще се срещнат Байдън и Путин

Първа спирка от задграничното пътуване на Джо Байдън - военновъздушна база Милдънхол в графство Съфолк, съобщи БНТ. Пред около 1000 американски военни и техните семейства Байдън посочи, че Съединените щати не търсят конфликт с Русия и искат предвидими и стабилни отношения.

"Винаги съм бил ясен, че Съединените щати ще отвърнат по твърд и осезаем начин, ако руското правителство се впусне в зловредни дейности", заяви Джо Байдън.

В рамките на осемдневната си обиколка Байдън ще участва в срещи на върха на Г-7, Европа и НАТО и за първи път ще разговаря лично с руския президент.

"Ще се срещна с господин Путин, за да му кажа това, което искам за знае", разкри Джо Байдън.

По думите на Байдън посланието е, че демокрациите са единни, за да се справят с най-трудните предизвикателства и най-важните въпроси за бъдещето.

"Съединените щати се върнаха", посочи Джо Байдън.

Американският президент заяви, че е решен да възстанови трансатлантическите връзки и да преформатира отношенията с Русия след четирите години политически изолационизъм на предшественика си Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай