Доналд Тръмп предвижда втора среща с Ким Чен-ун

Американският президент Доналд Тръмп предвижда да проведе втора среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун към края на февруари, за да се опита да убеди Пхенян да се откаже от ядрената си програма

Доналд Тръмп предвижда втора среща с Ким Чен-ун | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп предвижда да проведе втора среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун към края на февруари, за да се опита да убеди Пхенян да се откаже от ядрената си програма. Това съобщи Белият дом след среща на Тръмп със севернокорейския пратеник Ким Йон-чхол, предаде Асошиейтед прес.
 
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза, че Тръмп е имал 90-минутна среща с Ким Йон-Чхол. Двамата са обсъдили денуклеаризацията и провеждането на втора среща между американския президент и севернокорейския лидер. Сандърс заяви, че Тръмп с нетърпение очаква да се срещне с Ким Чен-ун на място, което се предвижда да бъде обявено по-нататък.
 
Сандърс определи срещата в Овалния кабинет като продуктивна и уточни, че на нея са присъствали още държавният секретар Майк Помпейо и още няколко души от президентския екип. "Продължаваме да се стремим към напредък и да водим преговори. САЩ възнамеряват да продължат да оказват натиск и да запазят санкциите срещу Северна Корея", подчерта тя.
 
Тръмп и Ким имаха историческа първа среща през юни миналата година в Сингапур, на която постигнаха доста общо споразумение за денуклеаризация. Оттогава няма особено осезаем напредък. Досега не са оповестени подробности как може да се осъществи денуклеаризацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай