Долче и Габана се извиниха на всички китайци по света

Моделиерите ги обидили с клип, в който жена с азиатски черти се опитва да яде пица с пръчици

Долче и Габана се извиниха на всички китайци по света | StandartNews.com

Основателите на италианската модна къща "Долче и Габана", които се оказаха в центъра на шумен скандал в Китай, поднесоха официалните си извинения на китайския народ.

Видеозапис на съвместното заявление на Стефано Габана и Доменико Долче се появи в акаунта на модната къща в китайската социална мрежа Вейбо.

"През последните дни мислихме много с голямо съжаление за това, което ни се случи и което причинихме на вашата страна, и искаме да се извиним. Нашите семейства винаги са ни учили да уважаваме разнообразните култури на този свят. Затова се извиняваме, че допуснахме грешки. Искаме също да се извиним на всички китайци по света и знайте, че сме искрени и сериозни в извинението си!", се казва в клипа на моделиерите. Той бе записан на италиански език и бе съпроводен със субтитри на китайски. В края на едноминутния видео материал основателите на модната къща заедно произнесоха думата "извинете" на китайски, като обещаха подобни неща да не се повтарят в бъдеще.

Китайците се подразниха от промоционалния видеоклип на "Долче и Габана" за дефиле в Шанхай, в който жена с азиатски черти се мъчи да яде пица с пръчици, напътствана от мъжки глас. На мнозина това се стори обидно, особено заради снизходителния тон на напътствията. В интернет беше разпространен и чат от Инстаграм, в който дизайнерът Стефано Габана, нарича Китай "невежа и смрадлива мафия".

Модната къща разпространи изявление, че в страницата на дизайнера в Инстаграм са проникнали хакери и се извини на всички, почувствали се засегнати.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай