Датски милиардер загуби три от децата си в Шри Ланка

Милиардерът е пътешествал със семейството си на острова за великденските празници

Датски милиардер загуби три от децата си в Шри Ланка | StandartNews.com

Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три от общо четирите деца на най-богатия човек в Дания - милиардера Андерс Холш Поулсен, съобщиха световните агенциите. Не се знаят повече подробности, но е известно, че Андерс Холш Поулсен е пътешествал със семейството си на острова. Семейството е било в Шри Ланка за великденските празници, пише dir.bg.

"За съжаление можем да потвърдим слуховете", заявява официалният говорител на една от фирмите на милиардера. "Ние ви молим да уважавате неприкосновеността на личния живот на семейството и затова нямаме допълнителни коментари", завършва прессъобщението.

Датският бизнесмен Андерс Холш Поулсен, е роден през 1972 година и е син на Троелс Холш Поулсен основател на Bestseller, фирма за дрехи с над 15 000 служители. Сред най-известните й брандове са Jack&Jones, Only and Vero Moda. Наследявайки бизнеса на баща си, Андерс го развива и започва да прави инвестиции в недвижими имоти.

Днес той е най-големият акционер във веригата за дрехи Asos и е най-големият частен собственик на имоти във Великобритания, пише в. "Таймс". Датчанинът притежава и редица сгради с историческа значимост, като замъкът Алдоури, намиращ се на брега на езерото Лох Нес в Шотландия. Любопитен факт е, че над 1% от територията на Шотландия е собственост на милиардера, пише "Форбс".

Датчанинът е основател и на компанията Wildland, която изкупува земя, за да я превърне в природни паркове.

Богатството на Андерс Холш Поулсен се оценява на 6,7 милиарда долара, като от 2015 до сега то се е увеличило с повече от 1 милиард. Според класацията на "Форбс" от 2018 година, Поулсен е най-богатият датски гражданин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай