Даряваме 50 000 ваксини на Босна и Херцеговина

Дарението е в знак на солидарност с усилията на страната за преодоляване разпространението на коронавируса

Даряваме 50 000 ваксини на Босна и Херцеговина | StandartNews.com

България дари на Босна и Херцеговина 50 000 ваксини против COVID-19 днес със съдействието на МВнР. Това съобщават от Министерството на външните работи.

Дарението е в знак на солидарност с усилията на страната за преодоляване разпространението на коронавируса, което е поредното доказателство за съществуващите приятелски отношения между двете страни, посочват от МВнР.

България продължава твърдо да подкрепя европейския и евроатлантическия път на Босна и Херцеговина, като остава ангажирана с активизирането на политически диалог, търговско-икономическото, културното, туристическото и военното сътрудничество и със създаването на още повече предпоставки за опознаване на двата народа, които са исторически свързани от векове, пише още в съобщението.

От МВнР отправят благодарност към Министерството на външните работи и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина, както и към българското здравно министерство за помощта, която е направила възможно дарението да бъде осъществено в кратки срокове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай