Чужд бизнесмен осъди българската си любовница, взела му £182 000

Става дума за 37-годишната Мануела Радева

Чужд бизнесмен осъди българската си любовница, взела му £182 000 | StandartNews.com

Върховният съд в Лондон осъди 37-годишна българка да върне 182 000 лири на бившия си любовник - 57-годишния бизнесмен Марсел Куутър, след като успяла да измъкне парите с измама, съобщиха британските медии.

Мануела Радева се запознала с британеца в най-популярното приложение за запознанства в света "Тиндър" през февруари 2017 г. Българката се представила като инвестиционен банкер, споделила, че няма партньор и търси любовта. По думите на бизнесмена, той бил привлечен от "атрактивната" българка и двамата започнали връзка. 

Скоро след това Радева се преместила в жилището на 20 години по-възрастния британец в източния лондонски квартал Уулуич. По време на 9-месечната им връзка, бизнесменът направил много луксозни подаръци на българката, включително ски уикенди в скъпи хотели и чанта на "Шанел". Приказката за 37-годишната Мануела обаче рязко приключила, след като Марсел Куутър разкрил, че тя не само не е инвестиционен банкер в Лондонското Сити, но и се е омъжила няколко седмици преди да се запознаят в "Тиндър". 

Измаменият любовник завел дело във Върховния съд в Лондон, настоявайки българката да му върне дадените й от него 182 000 лири. Пред магистратите вчера Марсел Куутър заявил, че е дал парите на Мануела, вярвайки, че тя ще ги инвестира от негово име. Освен това бизнесменът дал и заем в размер на 36 000 евро на българката.

Мануела Радева пък обяснила, че е омъжена, но се е разделила приятелски със съпруга си, а въпросните 182 000 лири й били дадени от Куутър, за да "поддържаме своя скъп и луксозен съвместен живот". 

Съдия Джон Каванах обаче постанови, че Мануела Радева трябва да върне 182 000 лири на бившия си приятел заедно с 3641 лири законна лихва, както и да плати над 20 000 лири съдебни такси. Относно заема от 36 000 евро, които Куутър твърди, че е дал на бившата си любовница, съдът постанови, че няма доказателства за това. 

След изслушването в съда, Марсел Куутър заяви пред журналисти, че вече е напуснал жилището в Уулуич, заради "твърде многото негативни спомени". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай