Британците ще могат да летят с Covid паспорти

Документите ще съдържат технологията на холографа и печата за сигурност

Британците ще могат да летят с Covid паспорти | StandartNews.com

Специални Covid паспорти във Великобритания, доказващи, че британците са ваксинирани срещу коронавирус, могат да позволят пътуванията със самолет да се нормализират.

Компании като De La Rue, обсъждат сертификати, гарантиращи, че пътуващите са направили тестове за болестта и не са заразени, съобщава Telegraph . Очаква се съответното решение да бъде обявено в парламента в понеделник от министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Документите ще съдържат технологията на холографа и печата за сигурност, която компанията е включила в британските паспорти.

По-рано тази седмица беше обявено, че бързите тестове на летищата също ще могат да помогнат на британците да летят отново.

Съгласно схемата за тестване и освобождаване, въведена следващия месец, пътниците ще трябва да бъдат поставени под карантина в продължение на пет дни, преди да бъдат тествани.

Предполага се, че по време на речта си пред законодателите ръководителят на британското правителство ще информира и за края на националната карантина в Англия на 2 декември и връщането към системата на местните ограничения, но като се вземе предвид въвеждането на по-строги мерки в много градове.

Над 54 600 души са починали от коронавирус в страната, което е най-високият показател в Европа. Броят на заразените във Великобритания е 1,49 милиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай