Британците на ваканция - кои страни са позволени

Очакват рестарт на пътуванията от 17 май

Британците на ваканция - кои страни са позволени | StandartNews.com

Британците се готвят да рестартират пътуванията.

Днес министърът на транспорта Грант Шапс ще потвърди система "светофар", която да позволи ваканциите в чужбина да се рестартират от следващия месец, пише Дейли мейл.

Връщащите се от страни от „зеления списък“, в които вирусът е под контрол, няма да се налага да се карантинират при връщане вкъщи. Те ще трябва да вземат само един тест, след като пристигнат  у дома, а не настоящите два.

Министрите обмислят да предоставят на пътуващите безплатни тестове на Covid, които да вземат в чужбина, за да си спестят неприятностите и разходите за организирането им, преди да отлетят у дома. Източник от Уайтхол заяви снощи, че министрите са били "доста уверени", че пътуването ще се рестартира на 17 май, както е посочено в пътната карта на правителството, а САЩ и Малта могат да бъдат сред страните в списъка. Източник от Уайтхол каза, че Гърция също може да влезе в зеления списък следващия месец въпреки скорошното нарастване на случаите в страната. Това се обмисля и за популярната туристическа дестинация Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай