Брекзит на крачка от финал. Ратифицират сделката

Детайлите в него тепърва ще стават ясни

Брекзит на крачка от финал. Ратифицират сделката | StandartNews.com

Предстои подписването на 2 000 страници споразумение за Брекзит. Търговското споразумение между Европейския съюз и Великобритания беше посрещнато с предпазлив оптимизъм в Лондон. След години на тежки преговори двете страни най-после обявиха: Има сделка и подписаха споразумението.

Детайлите в него тепърва ще стават достояние на широката публика, като сделката още не е ратифицирана от Европейския парламент и парламента в Лондон. Но се очаква да няма проблеми в това отношение и тя да влезе в сила със задна дата от 1 януари, след като бъде одобрена от народните представители в следващите дни.

За лондончани постигането на споразумение в последния момент беше добра новина, на фона на варианта за твърд Брекзик и редица неясноти за отношенията между Острова и Общността.

"Добре е че има сделка. Нямам идея, дали тази сделка е по-добра от това, което имахме преди Брекзит. Според мен умишлено я оставиха за последния момент, за да не може да бъде щателно обсъдена. Това ми подсказва, че има нещо съмнително. Но все пак е по-добре да има сделка, за да се върнем към нормалността през 2021-ва", смята Хю Мълкани, съобщи Нова тв.

"Отне им 4 и половина години. Вече не помня колко премиери сменихме, докато стигнем до тук. Не зная каква е сделката, защото само чух че са я подписали. Но реално - изобщо не трябваше да излизаме от Съюза", смята Сара Къминг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай