Борис Джонсън успокоява британците

Той призова да са „сигурни и спокойни“ при нарастващия брой случаи на коронавируса в страната

Борис Джонсън успокоява британците | StandartNews.com

Борис Джонсън призова британците да бъдат „сигурни и спокойни“ по отношение на нарастващия брой случаи на коронавируса в страната. Премиерът похвали усилията на Националната здравна служба (НЗС) и заяви, че всички, които са притеснени за развитието на заразата, от която вече са регистрирани осем случая в Обединеното кралство, трябва просто да следва техните указания, пише изданието London Evening Standard.

Коментарите на премиера идват малко след като министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок изрази мнение, че положението „ще се влоши, преди да стане по-добре“. Ханкок обяви, че е получил нови правомощия финансиране за борба с епидемията в парламента. „Справянето със ситуацията е маратон, не спринт. Ситуацията ще се влоши, преди да стане по-добре“, каза той.

Попитан дали думите на министъра му трябва да будят притеснение, Джонсън заяви, че хората не трябва да се паникьосват. „Мисля че е много важно хората да останат уверени. Ние сме велика страна, имаме фантастична НЗС, имаме фантастични лекари и съвети, и те (хората) трябва просто да вземат съветите на НЗС“, допълни премиера.

„Хората имат всяка причина да са уверени и спокойни за всички неща (…) за целия коронавирус, за всички заплахи от болести“.

Думите му идват, след като броят британци, които са решили да се изследват за коронавируса достигна 1358 души. Освен потвърдените осем случая, в момента се чакат резултатите от тестовете на двама затворници, за които има съмнения, че може да са били заразени.

Един от тях наскоро е бил преместен в Обединеното кралство от тайландски затвор. Според информацията и двамата страдат от симптоми, подобни на грип, което се наблюдава и в класическия случай на заболял от коронавируса.

По-рано човек, който беше определен като „супер разпространител“ (един носител на вируса, който без да знае го разпространява сред множество хора, понякога десетки) даде изявление пред медиите. Става дума за 53-годишния Стив Уолш, за който се предполага, че е заразил 11 души, след като се е върнал от Сингапур. Той се намира в болница в Лондон, възстановява се успешно и е под карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай