Блумбърг е похарчил 155 млн. долара за кампанията си

Това са сумите до момента за кандидат президента на САЩ

Блумбърг е похарчил 155 млн. долара за кампанията си | StandartNews.com

Президентската кампания на Майкъл Блумбърг досега е закупила телевизионно време на стойност 136,8 милиона долара, сочат данни на Advertising Analytics, които проследяват политическите разходи за реклама, съобщи MSN.

Освен това милиардерът е похарчи допълнителни 10,8 милиона долара за цифрови реклами и 7,7 млн. долара за други медии.

Бившият кмет на Ню Йорк е похарчил 70,6 милиона долара повече от Том Стайър, който също разчита на личното си богатство, за да финансира кампанията си. Бърни Сандърс, следващият най-голям купувач сред демократите, закупи време в платени медии на стойност 19,3 милиона долара.

Президентът Доналд Тръмп досега е похарчил около 30,3 милиона долара, предимно за цифрови реклами. За разлика от своите съперници, Блумбърг не харчи в Айова и Ню Хемпшир, а вместо това се съсредоточи върху щатите, провеждащи своите номинационни конкурси по-късно през годината.

Кампанията е направила седемцифрени покупки на програмно време на пазари в богатите на делегати щати Калифорния, Ню Йорк, Тексас, Илинойс и Флорида. Блумбърг е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай