Бият доктори в Гърция заради зелените сертификати

Медици се оплакват, че много често получават заплахи

Бият доктори в Гърция заради зелените сертификати | StandartNews.com

Известен гръцки професор по пневмология е станал жертва на насилие, след като възникнал скандал в таверна, в която не се спазвали санитарните протоколи за защита от ковид, съобщава телевизия Скай.

Теодорос Василакопулос бил в град Каламбака, Централна Гърция, заедно с около 20 свои колеги, с които участвал в семинар. В таверна, в която влезли, не бил извършен никакъв контрол на сертификатите им за ваксинация срещу КОВИД-19, какъвто се изисква при посещение на заведения за обществено хранене, предава БТА.

Един от присъстващите учени казал, че за защита на общественото здраве е нужно да се извършва контрол на сертификатите. Тогава групата станала обект на агресия, в началото словесна, а след това учените били изхвърлени от заведението. Собственикът и синът му блъснали професор Василакопулос, повалили го на земята и скъсали ризата му.

Ученият каза, че е била повикана полиция и е подадена жалба за случая, който е в ръцете на правосъдието. Той заяви, че обмисля да поиска полицейска охрана.

"Мисля да поискам полицейска охрана. Много често получавам заплахи. Някой се събужда в 6,08 ч. сутринта и праща съобщение в Месинджър: "Василакопулос, пукни"... Нещата отиват твърде далече", каза ученият, който е известен като привърженик на стриктното спазване на здравните протоколи.

Алтернативният министър на вътрешните работи Стелиос Пецас определи случая като недопустим и изрази солидарност с професора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай