Бил Гейтс и Мелинда се развеждат след 27 години

Вече не вярваме, че има накъде да се развиваме като двойка, заяви съоснователят на "Майкрософт"

Бил Гейтс и Мелинда се развеждат след 27 години | StandartNews.com

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда се развеждат след 27 години брак. Това съобщи самият съосновател на "Майкрософт" в социалните мрежи. 

"След дълги колебания решихме да прекратим брака ни. През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и положихме основата на световна система, която позволява на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот. Заедно продължаваме да вярваме в мисията и ще продължим съвместната си работа, но вече не вярваме, че има накъде да се развиваме като двойка. Молим ви за разбиране и уважение към личното ни пространство", гласи официалното изявление на Гейтс.

Двамата се запознават в края на 80-те години, когато Мелинда се присъединява към компанията. Ръководят фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Организацията е похарчила милиарди в борба с каузи като инфекциозни заболявания и насърчаване на ваксинациите при деца. Заедно с инвеститора Уорън Бъфет - стоят зад Giving Pledge, който призовава милиардерите да се ангажират да раздадат по-голямата част от богатството си за добри каузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай