Белград дава 90-дневна кредитна ваканция за вируса

Общият брой на заразените вече е 72, съобщиха от здравното министерство на Сърбия

Белград дава 90-дневна кредитна ваканция за вируса | StandartNews.com

Сръбската централна банка планира да установи 90-дневен мораториум на плащанията по кредити, за да помогне на хората и фирмите на фона на разпространението на коронавируса и неговото негативно влияние върху икономиката, предаде "Ройтерс".

В Сърбия днес са регистрирани нови 7 лица, които са заразени с коронавирус. Общият брой на заразените с този вирус вече са 72, съобщиха от здравното министерство в Белград

Финансовият министър Синиша Мали съобщи за телевизия Първа, че централната банка вече е намалила референтния си лихвен процент на 1,75%, за да помогне за намаляване на икономическите сътресения, предизвикани от епидемията.

Предложено е и увеличение с 10 процента на заплатите на всички здравни работници и еднократна помощ за пенсионерите, на които е препоръчано да не излизат от домовете си.

Премиерът Ана Бърнабич предупреди, че Сърбия, която в неделя обяви извънредно положение, затвори границите, училищата и университетите си и препоръча на хората да работят от къщи, едва ли ще може да достигне планирания за тази година икономически растеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай