Байдън смени шефа на "Свободна Европа"

Новата администрация изхвърли медийните хора на Тръмп

Байдън смени шефа на "Свободна Европа" | StandartNews.com

 

Нови шефове на три финансирани с федерални средства международни медии одобри днес правителството на новия американски президент Джо Байдън. Уволнение бяха и висши кадри в Американската агенция за глобалните медии, назначени от Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Новината съобщи Келу Чао, изпълняващ президент на Американската агенция за глобални медии. В петък вечер от длъжност бяха освободени директорите на радио "Свободна Европа"/радио "Свобода", радио "Свободна Азия" и "Мрежите за излъчване в Близкия изток", назначени на постовете си само преди месец от администрацията на Тръмп.

Дейзи Синделар ще бъде временен ръководител на "Свободна Европа"/радио "Свобода", заменяйки Тед Липиен, и ще остане на поста, докато бъде избран нов президент за постоянно на двете медии. Бей Фанг се връща на поста президент на радио "Свободна Азия". Кели Съливан става и.д. президент на "Мрежите за излъчване в Близкия изток" и ще замени по този начин на поста Виктория Коутс.

"Имам голямо доверие в тези ръководители, че ще гарантират най-високите стандарти на независима, обективна и професионална журналистика", заяви Чао.

Тези кадрови промени последваха освобождаването от длъжност на избрания лично от Тръмп ръководител на Американската агенция за глобални медии Майкъл Пак. Той беше обвиняван от демократите и от други, че се опитва да превърне "Гласът на Америка" и останалите международни мрежи в пропагандна машина в подкрепа на Тръмп. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай