Адска турбулентност свалила Боинга в морето

Това е станало още при самото му излитане

Адска турбулентност свалила Боинга в морето | StandartNews.com

Разбилият се в Индонезия самолет е попаднал в зона на силна турбулентност при излитането, заяви пред журналисти говорителят на Агенцията по метеорология, климат и геофизика Дани Септиади, цитиран от ТАСС.

"Според спътникови данни в момента на потеглянето в радиус от 15 км е имало голяма облачност, силен валеж и гръмотевична буря", посочи говорителят. По думите му всички самолети в района би трябвало да са изпитали силна турбулентност.

Септиади отбеляза също така, че видимостта е била около 2 км и при излитането и при кацането на летището в Джакарта.

Самолетът на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър" изчезна от радарите вчера, 4 минути след излитането си от столицата Джакарта. Машината е летяла за Понтианак на остров Борнео. В самолета е имало 62-ма души - 50 пътници, сред които деца и 12 души екипаж.

Индонезийските власти днес установиха местоположението на черните кутии и откриха останки от тема и отломки на самолета, съобщи Ройтерс.

Търсенето ще продължи и през нощта, но усилията ще се ограничат със сонарно издирване от кораби, посочи представител на спасителните екипи. Все още няма данни какви са причините за авиокатастрофата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай