97 ранени заради дерайлирал влак

Инциденти в железопътния транспорт се случват почти всяка седмица

97 ранени заради дерайлирал влак | StandartNews.com

Пътнически влак дерайлира в провинция Калюбия северно от Кайро. От Министерството на здравеопазването и населението съобщават, че 97 души са ранени и няма смъртни случаи, пише ТАСС.

Според изявление на губернатора на провинцията, осем вагона на влак по маршрута от столицата до град Ал-Мансур са дерайлирали в района на селището Тух по неизвестни причини. На мястото са изпратени над 50 линейки, а шефът на Министерството на здравеопазването Хала Зайед пристигна там, за да наблюдава спасителната операция.

Разследващите са заминали за Тух и ще трябва да изяснят цялата картина на случилото се. Изданието припомня, че поради незадоволителното състояние на египетските железници, влошаването на подвижния състав, остаряло и изискващо подмяна на системите за управление на влаковете, инциденти в железопътния транспорт се случват почти всяка седмица, но в повечето случаи те минават без жертви и наранявания.

На 26-ти март два пътнически влака, насочени в една и съща посока, се сблъскаха в провинция Сохаг. По официални данни жертви на инцидента са станали 19 души, а около 200 са били ранени.

Разследването показа, че влаковата катастрофа е причинена от "престъпна небрежност", както на машиниста на един от влаковете, така и на диспечерите на няколко участъка. На 14-ти април в района на село Миня ал Кам в провинция Шаркия в северната част на страната четири влакови вагона са дерайлирали, вследствие на което 15 души са ранени. По предварителни данни причина за инцидента е станала техническа неизправност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай