5 сценария как Ким напада Южна Корея

Те са разкрити в анализаторски доклад на американска компания

5 сценария как Ким напада Южна Корея | StandartNews.com

 

Американската изследователска компания RAND Corp. представи 5 сценария за възможно нападение на КНДР срещу Южна Корея като ги публикува на сайта си, цитирани от лента.ру.

Първият сценарий предвижда петминутна атака от Пхенян върху южнокорейски крупен промишлен обект. Вторият – едноминутна атака в демилитализираната зона. Третият – едноминутна атака в центъра на Сеул, четвъртият — едночасов обстрел на демилитализираната зона и петият – едночасова атака на Сеул.

В сценариите са отчетени приблизителното количество бойна техника на армията на Ким Чен ун, гъстотата на населението в потенциалните военни райони и предположение за местонаходището на хората.

По оценка на анализаторите на компанията, жертвите при възможните удари ще са минимум 4 500 души. Ако обаче се отиде на варианта на едночасов обстрел на зоната, загиналите ще са повече от 200 000, смятат специалистите.

Те уточняват, че главната задача на САЩ, Южна Корея и техните съюзници е да се избегне удар по държавата от Ким.

Преди месеци, в началото на юни, в севернокорейският град Кесон, който е на границата с Южна Корея, избухна взрив. Инцидентът стана малко след слуховете, че КНДР готви да вкара войска в демилитаризираната зона и Пхенян укрепва границата си със съседите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай