Зукърбърг направи 55 милиарда в кризата

Служителите на сп. "Форбс" са констатирали, че доходите на населението в условията на пандемията като цяло са намалели

Зукърбърг направи 55 милиарда в кризата | StandartNews.com

Общото състояние на 25-имата най-богати хора в света се е увеличило с 255 милиарда долара за изминалите два месеца въпреки пандемията от новия коронавирус. Това сочи публикувана днес оценка на сп. "Форбс", предаде ТАСС.

Изданието отбеляза, че най-успешен във финансово отношение разглежданият период е бил за Марк Зукърбърг, чието богатство е нараснало с 31 милиарда долара до 86,5 милиарда долара. Основна причина е поскъпването на акциите на оглавяваната от него компания Фейсбук (Facebook). Зукърбърг се е изкачил от седмо на четвърто място в класацията най-богатите в света.

Шефът на Амазон (Amazon) Джеф Безос е спечелил за тези два месеца 29,9 милиарда долара, също благодарение на по-високите котировки на акциите. Неговото състояние е достигнало 146,9 милиарда долара. Той продължава да е най-богатият човек в света.

През отчетния период всичките 25 милиардери, включени в списъка, са били на печалба. Общо активите им са достигнали близо 1,5 трилиона долара. Специалистите на "Форбс" основават оценките си предимно на информацията за промяна в стойността на акциите. Служителите на списанието са констатирали, че доходите на населението в условията на пандемията като цяло са намалели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай