23 отвлечени от клиника за наркомани в Мексико

По-късно освободили 13 от тях, някои с наранявания

23 отвлечени от клиника за наркомани в Мексико | StandartNews.com

Въоръжени мъже отвлякоха 23 души от рехабилитационна клиника за наркомани в централно Мексико, като по-късно освободиха 13 от тях, някои с наранявания, съобщиха официални представители.

Очевидци твърдят, че голяма група въоръжени бандити са пристигнали в клиниката за рехабилитация в Ирапуато, щата Гуанахуато, с няколко автомобила са щурмували съоръжението.

"Имаме списък с 23 (жертви), от които 13 са се появили отново, а 10 все още липсват", заяви прокурорът на Гуанахуато Карлос Замарипа пред журналисти.

„Някои от тях са ранени и, разбираемо, са нямат желание да говорят за случилото се“, каза прокурорът.

Гуанахуато, индустриален и туристически център, е все по-силно засегнат от жестока престъпност, обхванало голяма част от Мексико.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор се бори да овладее насилието, отговорност за което до голяма степен носят мощните наркокартели в Мексико.

Правителството на Обрадор претърпя низ от провали в борбата с престъпността наскоро, включително след убийството на девет жени и деца от американско-мексиканска мормонска общност и несполучливият опит за арест на сина на един от босовете на наркокартелите в Мексико Хоакин "Ел Чапо" Гусман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай