10 генерала напуснаха Руската гвардия

Те са от екипа на генерал-полковник Сергей Меликов, който стана временен ръководител на Дагестан

10 генерала напуснаха Руската гвардия | StandartNews.com

Около десет генерали през последните няколко месеца са поискали да напуснат Руската гвардия . Това съобщава "Комерсант", като се позовава на свои източници.

Според вестника става дума за началниците на няколко дирекции: главната оперативна дирекция - генерал-лейтенант Николай Косяченко, дирекцията на разузнаването - генерал-лейтенант Казимир Боташев, главната организационна и мобилизационна дирекция - генерал-лейтенант Павл Бобков, главната дирекция за комуникации - генерал-лейтенант Алексей Беляков, главна дирекция за работа с личен състав на генерал-лейтенант Николай Рябчиков, ръководители на отдела за изпълнение на държавните програми и организация на поръчките полковник Александра Елина , финансово-икономически отдел - генерал-лейтенант Вячеслав Савкин, правен отдел - генерал-майор Александъа Школников и началникът на военния оркестър Владимир Вячеслав.

От Росгвардия отказаха да коментират тази информация, подчертавайки, че "решенията за персонала относно назначенията и уволненията на това ниво се вземат от президента на Русия". Междувременно източниците на изданието обясниха, че вече са настъпили редица съкращения, а по други - решение все още не е взето. "Някои от оставките са свързани с трудовия стаж и пенсионирането, други са резултат от организационни и щатни мерки в Росгвардия - сливането на отделни служби със съответно намаляване на общите длъжности", каза източникът, посочвайки, че формално "там не е имало други основания за решенията на персонала. "

Тези генерали могат условно да бъдат отнесени към екипа на бившия втори човек в руската гвардия - първия заместник-началник на службата генерал-полковник Сергей Меликов, който през октомври 2020 г. стана временен ръководител на Дагестан. Предполага се, че пенсионерите възнамеряват да свържат бъдещата си кариера с Меликов като длъжностни лица или представители на законодателни органи.

Друг първи заместник-шеф на Росгвардия - Сергей Ченчик, който подаде оставка през октомври 2020 г., трябваше да стане заместник-ръководител на Дагестан за енергетиката, но не получи одобрение.

По време на службата си в отдела именно Меликов определял кадровата политика, следователно личното запознанство с него и личната преданост имат значение по време на назначенията. Благодарение на това редица ключови постове в централния апарат на Росгвардия някога са били заети от офицери, служили с Меликов в Северен Кавказ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай