Вратар закопа Ливърпул в Шампионската лига

Атлетико Мадрид и ПСЖ са другите два четвъртфиналиста от вечерта

Вратар закопа Ливърпул в Шампионската лига | StandartNews.com

В мач с невероятна футболна антилогика, Атлетико Мадрид стигна до победа с 3:2 с Ливърпул на "Анфийлд, в реванша от1/8 финалите в Шампионската лига. С общ резултат 4:2 хитреците на Диего Симеоне продължават напред.

В Ливърпул дълго ще съжаляват за контузията на титулярния вратар Алисон, докато Ян Облак спаси испанците от разгром, за да стигнат накрая до победата. В крайна сметка - Адриан провали Ливърпул и европейският шампион отпада от турнира. 

Веднага след първия съдийски сигнал гостите организираха опасна атака, при която Коща се озова зад отбраната на мърсисайди, но топката му избяга малко и ударът му премина встрани от вратата.

Атлетико опитваше да изнася играта, а когато не владееше топката - да пресира високо своя съперник. Ливърпул обаче лесно се справяше с тази преса. След 1/4 час игра Облак  изби тежък удар по земя на Оклсейд-Чембърлейн.

Малко след това Мане засече центриране на Робърстън, след което топката удари главата на Лодъл, а впоследствие и ръката на Фелипе. ВАР прегледа ситуацията за евентуална дузпа, но такава не бе отсъдена.

Ливърпул засилваше натиска, а корнерите пред вратата на гостите създаваха истински хаос а наказателното поле, но отбраната на "дюшекчиите" устояваше.

Две минути преди почивката натискът на Ливърпул даде резултат. Салах и Окслейд-Чембърлейн разиграха добре по десния фланг, след което последният центрира много добре около точката за дузпа. Вайналдум беше изпуснат и засече с глава. Топката рикошира в земята, след което влече до дясната греда - 1:0.

В 54-ата минута Окслейд отправи много коварен удар по земя от 30-ина метра, но Облак се разтегна максимално и изби за пореден път. Натискът на Ливърпул от началото на второто полувреме обаче бе много силен.

В 60-ата минута Облак за пореден път спаси Атлетико. Александър-Арнолд центрира от фаул, насочвайки топката перфектно към Фирмино, който засече на далечната греда, но словенецът пак изби. Скоро след това и Адриан за първи път бе поставен под напрежение.

В 67-ата минута и гредата помогна на Атлетико след удар с глава отблизо на Робъртсън.

Две минути по-късно Облак парира нов опасен изстрел, отправен този път от Александър-Арнолд, който шутира силно от далечна дистанция.

Ново  спасяване на Облак - след удар от малък ъгъл на Вайналдум. В 85-ата минута Мане направи страхотна задна ножица, но над вратата.

В края на редовното време гол на Йоренте абсолютно правилно отменен заради засада. Нещата трябваше да се решат в продължения.

В 91-вата минута Вайналдум отново се озова на стрелкова позиция, но отново Облак изби. Три минути след това именно холандецът центрира отдясно. Фирмино засече с глава, топката срещна дясната греда, но след това бразилецът направи добавка.

Само три минути след това обаче Адриан провали усилията на Ливърпул. Александър-Арнолд върна към испанеца, който след това подаде топката на Феликс. Последният изведе хубаво Йоренте, а той шутира в далечния ъгъл. Адриан отново се намеси лошо - 2:1.

Изумителната антилогика на този мач продължи, след като в кроя на първото продължение отново Йоренте отбеляза за 2:2! Отново не без съдействието на Адриан.

Ливърпул имаше оше 15 минути, за да стори ново чудо на "Анфийлд, въпреки, че ситуацията много се усложни.

Тук обаче се усети и умората, след невероятното темпо от страна "червените" през целия мач.

В крайна сметка даже с гол на Мората Атлетико стигна до обрат и победа с 3:2. 

В другия мач реванш тази вечер ПСЖ пред празни трибуни спечели с 2:0 срещу Борусия Д и се класира на 1/4 финала. Головете вкараха Неймар /28/ и Бернат /45/. Гостите зазършиха мача с 10 души, след като Емре Джан получи червен картон.

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай