Вангелов ще се бори за бронз в Токио

Българинът тушира колумбиец в репешажа до 57 кг

Вангелов ще се бори за бронз в Токио | StandartNews.com

България има нов шанс за медал от игрите на 32-ата лятна олимпиада в Токио. Борецът в свободния стил Георги Вангелов спечели репешажа си в категория до 57 кг и днес от 13,30 ч (б.в.) ще се бори за бронзовия медал. Националът ни тушира Оскар Урбано Тигрерос от Колумбия в категория до 57 килограма и след 5.21 мин. срещата приключи. За бронза Вангелов ще се изправи срещу Нурислам Санайев (Казахстан).  Българинът стартира убедително участието си в Токио. Вчера той победи на 1/8-финалите с технически туш Абделхак Кербаше (Алжир), но след това отстъпи на Кумар Рави. Индиецът обаче достигна до финала, с което изтегли нашия състезател на репешажите.

„Всеки е дошъл тук да се бори, всеки се развива, всеки дава всичко от себе си. Днес се чувствам по-добре от вчера. Гледам да си правя моята тактика и борба. Всеки е дошъл тук за победата“, сподели Георги Вангелов през БНТ след участието си в репешажа.

Освен него, този следобед от 15.00 часа очакваме и битката за бронзовото отличие и на Евелина Николова. В категория до 57 кг тя ще срещне Валерия Коблова (Руски олимпийски комитет) със селекционер на националния тим при дамите - треньор Симеон Щерев. Вчера първо отличие в борбата за България от Токио спечели Тайбе Юсеин. 

фото: БОК, Костадин Андонов, Start Photo

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай