Ужас на "Монца"! Хамилтън на косъм от най-страшното

Шампионът отпадна от класирането

Ужас на "Монца"! Хамилтън на косъм от най-страшното | StandartNews.com

Жестока катастрофа беляза Гран При на Италия на пистата "Монца", след като в 25-ата обиколка светът станасвидетел на зловещ сблъсък между болидите на Макс Верстапен и Люис Хамилтън.

След излизане от бокса на британеца, той бе догонен от нидерландеца, който опита да го изпревари при ляв завой. Болидът на Верстапен обаче мина високо през бордюра и отскочи.

Автомобилът кацна точно върху този на Хамилтън и дори закачи каската му. Като по чудо седемкратният световен шампион във Формула 1 се измъкна невредим от колата, като преди това няколко секунди стоя заклещен.

Инцидентът веднага изкара на пистата колата на сигурността, а Верстапен и Хамилтън нямаше как да продължат и приключиха участието си в Гран При на Италия.

Въпреки инцидента Maкларън записа двойна победа на "Монца", след като Даниел Рикиардо спечели състезанието, а съотборникът му Ландо Норис завърши втори. Трети се нареди пилотът на Ред Бул Серхио Перес, който обаче бе наказан с 5 секунди и по този начин Валтери Ботас застана на неговото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай